Cuma, Kasım 10, 2006

KISIR



Kısır ve turşu Asişime ait. Herşey nefisti çok teşekkür ediyorum tekrar, ellerine sağlık. Resimlerde fon olan dantellerde yine hamarat Nerminciğime ait. Yaptığı tüm elişlerini sergilemesi için umarım yakında ona da bir site kurarız.

Malzemeler
- 1 kg ince bulgur
- 3 baş orta boy kuru soğan
- 4 adet olgun domates
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 2 adet limon
- 1 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 8-10 dal yeşil soğan
- 10 adet sivri biber
- 1 büyük çay bardağı nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı karabiber
- tuz

Bulgurlar derince bir kaba konularak sıcak suyla beraber zeytinyağda kavrulan soğan ve domates ve biber salçası üzerine eklenir iyice karıştırılarak bulgur demlenmeye bırakılır. Demlenen bulgura sırasıyla kabukları soyularak minik doğranmış domatesler, limon suyu, nar ekşisi baharatlar zeytinyağ ilave edilip iyice karıştırılır. En son doğranmış yeşillikler eklenerek tekrar karıştırılır. Yanında turşu , domates veya marulla servis yapılır.

Bu ölçülerle oldukça fazla kısır oluyor, az sayıda kişi için yarım ölçü yapılabilir.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım kısırın çok nefis olmuşşş, ekşisiyle baharatıyla herşeyiyle mükemmeldi. Epeydir kısır özlemim vardı sayende gidermiş olduk, inşallah en kısa zamanda tekrar yapar hep beraber yeriz. Ellerine sağlık.
Nurcis

Adsız dedi ki...

Dünden yatırımımı yapmıştım,kısırı fazla yap, ben çok yerim diye. çünkü çok seviyorum. Tadı bir harikaydı. Son günlerde yediğim en güzel kısırdı. Ellerine sağlık. Bu anı ölümsüzleştirdiği için Hesnacım sana da çok teşekkür ederiyorum. Sevgilerimle.Nermin

Adsız dedi ki...

Lezzetinin tadı damağımızda kaldı. Ellerine sağlık. Devamı gelir inşallah bekleriz.

Selmoş

Adsız dedi ki...

Yedirttiniz bulguru oturttunuz bizi ben bu karınla nasıl hastaneye gidecem şimdi yerimden kalkasım gelmiyoooooo

.. :)))))

Adsız dedi ki...

Selam...Hesna hanım ellerinize sağlık bu nefis kısır için.Onu bana ulaştıran sevgili arkadaşım Nurcis'in de ayaklarına sağlık. Fakat bu siteyi kurmanız Nurciş'e hiç yaramadı.Son günlerde kocaman bir göbüşle ortalarda dolanıp duruyo:))) Hergün aynı özenle yeni birşeyler denemeye çalışmanız ve bunu gerçekleştirmeniz ne güzel..Başarılarınızın devamını dilerim.Şuliş

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

OOOH KISIRDA PEK LEZİZ OLMUŞA BENZİYOR HESNA'CIĞIM ELLERİNE SAĞLIK YİYENLERİN YORUMLARI DA O KADAR ŞEKER Kİ TADININ %100 GÜZEL OLDUĞU BELLİ;))
SEVGİYLE KAL...

Adsız dedi ki...

kısır nefis olmuş oğlum bayılıyor kısıra ellerine sağlık Ebru