Pazartesi, Kasım 06, 2006

ÇITIR ÇUBUKLAR

Malzemeler

- 4 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu

1 paket yaş maya ılık suda eritilir. Unun ortası açılarak eritilmiş maya ve tuz eklenir. Azar azar ılık su ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayası gelince zeytinyağ eklenerek tekrar yoğurulur.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır uzun çubuklar elde edilir.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir. 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Bu ölçülerde oldukça çok sayıda çubuk elde ediliyor. Çıtır çıtır, özelliklede kahvaltı için çok ideal bu çubuklar.

1 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Çıtır çubukların harika olmuş canım ellerine sağlık,ne de güzel gözüküyorlar ordan.Sevgilerimle