Cuma, Kasım 24, 2006

ŞEKERLİ KURABİYE


Biraz yumuşak kurabiye sevenler için bunlar, yumuşak ve ağızda eriyen türden oluyorlar. Kapaklı bir borcamda saklandığında da bayatlamadan uzun süre kalabiliyor.

Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker(2 yemek kaşığı üzeri için ayrılacak)
- 1 yumurta(sarısı içine beyazı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yogurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un

Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde alınarak yuvarlanıp önce yumurta akına sonra şekere batırılarak yağlanmamış tepsiye dizilir. 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

3 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Hesnacığım, kurabiyeye hiç dayanamam, ellerine sağlık. Çok makül bir tarif, tadının nefis olduğuna eminim. Afiyet olsun, mutlu bir hafta sonunda keyifle tüketin. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

hesnacım,kurabiyen tarifine göre nefis olmuş.ellerine sağlık.birtanede benim için yersen sevinirim.
sevgilerimle
nunubella

Adsız dedi ki...

Kurabiye çok güzel görünüyor malzemelerdeher an el altında bulunan malzaemeler ellerine sağlık Hesna'cım.
Karnabahar'a neden soda konulduğunu sormuşsun; soda kızartılırken daha az yağ çekmesi için konuluyormuş. sevgiler kolaylıklar