Çarşamba, Kasım 01, 2006

GÖZLEME


GÖZLEME

1 paket yaş maya ılık suda eritilir. Derin bir kaba konulan 4 su bardağı unun ortası açılarak maya konulur, yarım çay bardağı zeytinyağ ve 2 tatlı kaşığı tuz eklenir. Ilık su ilavesiyle yumuşak bir hamur olacak şekilde iyice yoğurulur. 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. İstenilen büyüklükte parçalar alınarak merdane yardımıyla açılır. Arasına peynir-maydanoz veya kavrulmuş kıyma-ıspanak(çiğ,ince doğranmış) karışımı konularak kapatılır.Az yağlanmış Teflon tavada kısık ateşte pişirilir. Sıcakken üzerine tereyağ sürülür. Afiyetle yenilir.

1 yorum:

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

merhaba Hesna
gözlemeye bizde bayiliriz. Tadi ve kokusu bütün evi kaplar , mis gibi üzerinede biraz tereyagi...ayyyyyyy olsa da yesek
selamlar suna