Perşembe, Kasım 09, 2006

ISPANAKLI BÖREK

Ispanaklı börek hepimizin çok sevdiği ve sıkça yaptığımız bir börektir.

Malzemeler
- 1 kg yufka
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı erimiş tereyağ ve zeytinyağ karışımı
- 3 yumurta

İç Malzemesi

-1/2 kg ıspanak

- biraz beyaz peynir(isteğe göre kavrulmuş kıymada konulabilir)

- 1 kuru soğan

- biraz pul biber

Önce iç malzemesi hazırlanır. 1 kuru soğan çok ince olarak kıyılır, sonra ıspanağın yeşil yaprakları doğranır ve istenilen miktarda beyaz peynir ve pul biber eklenir iyice karıştırılır. Fırın tepsisi yağlanır 1 yufka kenarları dışarı taşacak şekilde serilir. Yumurta süt ve yağ iyice çırpılır ve yufkanın üzerine sürülür. 3 yufka için aynı işlem yapılır. İç malzeme yufkaların üzerine yayılır ve kalan yufkalar içinde sırayla tepsiye konularak aynı işlem yapılır. Tepsinin kenarından taşan yufkalar en üste düzgünce kıvrılır ve kalan harç dökülür. Hazırlanan börek 1 saat kadar tepside dinlendikten sonra 200 derecede pişirilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

böreğin çok güzel olmuş canım.ıspanaklı böreği biz çok severiz.hatta bazen sigara böreği gibi sarıp,dondurucuya koyuyorum.daha sonrada hemen üzerine biraz yumurta ve yağ sürüp pişiriyorum.çok lezzetli oluyor.
ellerine sağlık canım
sevgilerimle
nunubella

munevver dedi ki...

Hesnacığım,ıspanaklı böreği sevmeyen yoktur herhalde.Seninkiler de pek iştah açıcı,eline sağlık.
Sevgiyle,nanelimon.