Cuma, Kasım 03, 2006

EKMEK KADAYIFI



Ekmek kadayıfını annem yapmıştı. Bende yardımcı olmaya çalıştım.
1 adet hazır ekmek kadayıfı aldık. Önce 10 su bardağı su ile 1,5 kg toz şeker ve yarım limon suyu, şeker eriyecek ve çok sıcak olmayacak şekilde ısıtılır. 2 bardağı daha sonra kullanılmak üzere ayrılır. Oldukça büyük bir tepsiye kadayıf konulur, şekerli su üzerine her tarafına gelecek şekilde kepçe yardımıyla dökülür. Önce yüksek ateşte daha sonra da kısık ateşte şerbet üzerine yanlardan alıp dökülerek yaklaşık 1 saat pişirilir. İyice kabarıp piştikten sonra, önceden ayırdığımız 2 bardak şerbet üzerine dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenip üzerinde kaymak ile servis yapılır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hesnacım ellerine sağlık. Ayrıca kızın sanırım 1. sınıfa başladı, çok ürkek görünüyor:)) derslerinde başarılar dilerim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nazifecim merhaba
Kızım 1. sınıfa başladı bu yıl ilk zamanlar tedirgindi ama alıştı artık.Teşekkür ederim umarım başarılı olur.
görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

Bu lezzetin kalorisi az mı çok mu