Pazar, Şubat 04, 2007

KREP




Cumartesi sabahı yeğenim Aras bizdeydi. Aras küçükken çok zor yemek yiyen bir çocuktu. Herkes binbir kılığa girerdi ona yemek yedirmek için. Yine bir gün yemek saatinde herkes uğraşıyor ama yediremiyordu. Bende biraz kızarak yemesini söyledim ve o günden sonra Aras beni sevmemeye başladı. Ama büyüdükçe biraz değişip sevdiğini söylesede yinede benle hep mesafeli uzaktı. İlk kez bizde kalmak isteyince çok mutlu oldum. Artık beni sevdiğini söylüyor.
Kahvaltıda Arascığıma aramızdaki buzların erimesinin şerefine krep yaptım.

Ölçüleri göz kararı koydum. 3 yumurta, 1 lt süt, yarım çay bardağı zeytinyağ, yaklaşık 2,5-3 su bardağı un. Hepsini blenderla pürüzsüz yoğun hamur kıvamına getirdim. Teflon tavaya kepçe ile çok az hamurdan dökerek her iki tarafınıda pişirdim. Herkes dilediği şekilde yedi. Ben ve çocuklar tuzlularla yemeyi seviyoruz, eşimse pekmezle.

5 yorum:

hayat dedi ki...

Merhaba Hesnacım,vallahi muhteşem görünüyorlar rekler ne kadar canlı uzanıp bir tane almak geldi içimden.Ellerine sağlık canım.

Görüşürüz sevgiler..

Nilüfer dedi ki...

Çok güzeller gerçekten ben içine peynir koyup pekmeze bulayıp yesem :))
Ellerine sağlık...

*Ra dedi ki...

Hesnacığım ben krepi tuzlularla seviyorum. Ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle...

umran dedi ki...

hepside bibirinden leziz,ellerine saglik..

Fatma dedi ki...

merhaba Hesna; Ellerine sağlık çok güzel görünüyor krepler. Ben ve eşim de pazar kahvaltılarımızda genellikle bunlardan yeriz ancak eşimin yapması koşulu ile:))..Bal ve pekmezli harika oluyor bizce..
Sevgiler