Bu çorbanın ismi bazı yörelerde kesme çorba veya dul avrat çorbası olarakta geçiyor. Bizim evde ise çorbanın adı üzerindeki kızarmış kıtırlardan dolayı, kıtırlı çorba olarak değiştirildi.
Çorba için 1 su bardağına yakın yeşil mercimek 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlama suyu rengini kararttığı için dökülür ve yeniden kaynamış su eklenir. Erişte hamurundan, bu çorbayı yapmak için çok minik kareler kesilir, mercimeğe eklenir. Yaklaşık 15 dakika kadar birlikte pişer. Bir tavada 3 çorba kaşığı kadar tereyağda 1/2 su bardağı kadar yine aynı hamurlardan kızartılır. Çorba servis tabağına alındığında üzerine 2-3 yemek kaşığı hafif sulandırılmış yoğurt, daha sonrada kıtırlardan dökülür. İsteğe bağlı nane serpilir.
7 yorum:
Değişik ve güzel bir çorbaya benziyor eminim tadıda güzeldir. ELlerine sağlık.
Sevgiler
Hesnacım ne tesadüf:) Bende bugün bloga mercimekli erişte yemeği ekledim:) Seninde ellerine sağlık
Biz de erişteli çorba diyoruz, tariflerde de bacaklı çorba diye geçiyor Hesnacığım. Bu aralar çorba olsun da ne olursa olsun modundayım. Çok severim, ellerine sağlık. Sevgiyle
Hesna'cim eristeyi bizde cok kullaniriz yemekte ama böyle corbada denememistim hic cok güzel görünüyor mutlaka denerim canim ellerine saglik...
Ramazan olurda çorbasız olur mu hiç?
Hoş bir çorba alternatifi daha ellerine sağlık Hesnacığım;))
Hesnacığım, seni "severim" oyunu için sobeledim,bilesin!
Öptüm canım!
HESNA'CIĞIM ÇORBA GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.ÇORBASIZ İFTAR YAPAMIYORUM.BU DA GÜZEL BİR SEÇENEK.
Yorum Gönder