Perşembe, Eylül 27, 2007

ELMALI PASTA




Elmalı pastayı iki farklı şekilde yaptım. Tart görüntüsünde olan çok şık durdu. Ayrıca her zamanki yaptığımdan farklı olarak elmaları rendelemeyip küp küp doğradım ve pişirmedim. Bence bu şekilde tadıda görüntüsüde harikaydı, eğer elmalı pasta yapacak olursanız kesinlikle bu şekilde yapmanızı öneriyorum.
Malzemeler
-1 paket oda sıcaklığında margarin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İç Malzeme
-6 adet elma
-2 çay kaşığı tarçın
-3/4 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı fındık
Öncelikle iç malzemesi için elmalar kabukları soyularak küp şeklinde doğranır, içine bütün halinde fındık, tarçın eklenir. Hamur hazırlanıp, iç malzeme konulması aşamasında şeker eklenerek karıştırılır.
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Tart şeklinde olan için kelepçeli kek kalıbı yağlanmadan, bir miktar hamur alınarak elle tabana iyice yayılır, bir parmak kalınlığında kenarlara da gelecek şekilde yükseltilir. Üzerine hazırlanan iç malzemeden bolca konulur. Hamurdan küçük parçalar alınarak üzerine şeritler yapılır.
Kalan hamurdan ise yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, yassıltılır. İçine malzeme konularak şekil verilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fazla kızarmadan pişirilir. Üzerine pudra şekeri ile servis yapılır.



15 yorum:

Yaren dedi ki...

COOOK süper görünüyor,ellerine saglik.

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Hesna cım ne güzel şeyler hazırlamışsınız ramazan dolayısı ile fazla giremiyorum bloğa ama vakit buldukça ilk ziyaret etmek istediğim bir kardeşimsiniz ellerinize sağlık harika bir görüntü bakmaya doyamadım sevgilerimle canım

Adsız dedi ki...

eline sağlık canım çokkk güzel olmuş sana hayırlı cumalar ve güzellll bir haftasonu diliyorum ..sevgilerrrrr...

Tijen dedi ki...

Sevgili Hesna,
Elmalı pasta beni hep çocukluğuma götürür ama ben asıl aşağıdaki kıtırlı çorbaya bayıldım. Ne hoş görünüyor.

Beyhan dedi ki...

Her an yiyebileceğim bir kurabiyedir.Mis gibi de kokar pişerken.Afiyet olsun.Tart şeklinde yaptığın da nefis olmuş.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Canım Hesna,

bende tart olanı pek sevdim..

Çok şık olmuş. Ellerine sağlık.

Aşağıdaki palamuta bakmamaya çalıştım. Zira burada hala palamut görebilmiş değiliz.. Beklemedeyiz.. :)

Öpüyorum

ufukmutfakta dedi ki...

Hesna, Tijen'in de yazdığı gibi, elmalı pastalar benim çocukluğum pastalarıdır. Şimdide çok severim. Her iki şekilde çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Ayrıca bloguma bıraktığın güzel yorumun içinde çok teşekkür ederim, sevgiler...

Aybike Ceylan dedi ki...

Hesna'cigim,
Ellerine saglik, nefis gozukuyor. Cok begendim.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Leziz Sofralar dedi ki...

Hesna'cim bu ne güzel bir görüntü bir dilim canim istemedi desem yalan olur simdi:)) ellerine saglik sevgiler...
Güzel pazarlar.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

slm. Bayılırım elmalı pastaya ellerine sağlık. Eşim ve oğlum elmalı sevmedikleri için yapamıyorum görünce bir canım çektiki şöyle bir dilim aldım müsadenle. Sevgiler....

ev perisi;) dedi ki...

Bak bunu yapmıyacaktın işte bayılırım;)
Ellerine sağlık canım...

NAZLICA dedi ki...

Elma, tarçın, şeker el ele verince mutfağında kimbilir nasıl baştan çıkaran bir koku oluştu. Bayılırım ben, tart gibi pişirmen de farklı güzel, nefis bir görüntü oluşturmuş. Ellerine sağlık Hesnacığım. İyi bir hafta dileğiyle

Adsız dedi ki...

Hesna'cım iki şekildede çok güzel olmuş. Elmalı tarifler her zaman favorimdir. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Nalan Kaplan dedi ki...

Hesna'cığım her şey çok nefis olmuş ellerine sağlık canım.sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

canim annemin bu elmalı pastayı yapmasında benim de katkım oldu ben sadece elmaları dogradım ama annemin eli degmese tadı olmazdi.

gunes
seni cok seviyoruz canim annem.....