Salı, Ekim 17, 2006

YAPRAK SARMASI



YAPRAK SARMASI

Malzemeler

- 1/2 kg yaprak

- 350 gr kıyma

- 1 su bardağı pirinç

- 1 adet kuru soğan

- 2 yemek kaşığı salça(biber ve domates salçası karışık)

- Dereotu(ince kıyılmış)

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 tatlı kaşığı sumak

- Yarım limon

Yapraklar iyice yıkandıktan sonra 2-3 dakika kadar haşlanır. İçi için soğanlar ince olarak doğranır ve limon dışında tüm malzeme eklenir karıştırılır. Yapraklara yeterince iç malzemeden konularak sarılır. Sarma işlemi tamamlanınca yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı kadar salça suda inceltilerek yaprakların üzerine dökülür. Küçük tereyağ parçacıkları ilave edilir. Yaprakların üstüne çıkacak kadar su eklenerek pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar en sevdiğim şeylerden biridir sarma

Adsız dedi ki...

Dilekcim çok teşekkürler. Sanırım sevmeyen yoktur sarmayı. Yapması biraz zor olsada değiyor değilmi.

Hesna

Adsız dedi ki...

merhaba gezerken gördüm bloğunu harika herşey
seni linklerime ekliyorum bu aradayenibir yemek forumu açtım senide görmek isterim