Çarşamba, Ekim 11, 2006

KAKAOLU VE HAVUÇLU KEK


Geçenlerde kızlarımın beslenme çantalarına koymak için yaptığım, hem besleyici hemde yapımı pratik olan klasik kek tarifim şöyle...

KAKAOLU VE HAVUÇLU KEK

Malzemeler

- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt ve süt karışımı
- 1 su bardağından biraz az sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 limon kabuğu

Yumurta ve şekerler bir kaba koyup beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ ve limon kabuğu rendesi konur. Ardından un, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş havuç ilave edilerek çırpılır. Karışımın yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülür. (Ben tepsiye döktüm) Kalan karışıma kakao eklenir ve kalıptaki diğer kek hamurunun üzerine dökülür. Çatalla hafif karıştırılarak şekiller verilir. 175 derecede 45 dakika pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Öncelikle sana blogunda başarılar diliyorum.Tarife gelince ellerine sağlık gerçekten beslenme çantası için çok doyurucu ve besleyici bir kek.Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Aramıza hoşgeldin,sayfan da hayırlı olsun.Kekin de çok güzel olmuş ellerine sağlık çocuklar için gerçekten de çok besleyici.)

Sevgiyle kal..Gül

Adsız dedi ki...

Selam
Kurmuş olduğunuz site önce sizin başarılarınızı dilerim. Bu siteyi kurduğunuz iyi oldu. Bilmeyen insanlar bu sitede artık yemek yapmayı öğrenir ve yaptığınız pasta ve yemek çeşitlerini göründüğü kadarda lezzetli olduğuna inanıyorum.
Başarılarını daima dileriz.
Musa