Perşembe, Ekim 19, 2006

MANTAR KURABİYE


MANTAR KURABİYE

Malzemeler

- 250 gr oda sıcaklığında margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket mısır nişastası(400 gr)
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao

Derince bir kaba margarin, şeker ve yumurtalar konularak iyice karıştırılır. Un, nişasta , kabartma tozu eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Soda veya su şişesi kapağı kakaoya batırılır ve kurabiyenin üzerine çıkacak şekilde bastırılır. 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Hesna hanım mantar kurabiyeyi bende çok severim elinize sağlık.birara bu kurabiyenin adını kaynana boğan koymuşlardı :) içindeki nişastadan dolayı yanında içecek olmadan zor yendiği için :) şimdiden iyi bayramlar diliyorum sevgiler.
özlem özge

munevver dedi ki...

Hesnacığım,ellerine sağlık.Pek şirinler.Hepinizin bayramını kutluyor,sağlıklı günler diliyorum..

Adsız dedi ki...

Hesnacım ellerine sağlık, kurabiyelerin çok güzel görünüyor. Sevgiler.