Enerji deposu olarak nitelendirilen balık etinin yararlarının bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış. İçerdiği protein, A, B, D, E ve K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi insan vücudu için gerekli vitamin ve mineraller ile özellikle de içerdiği yağ ve yağ asitleri balığı diğer hayvan etlerinden üstün kılmaktaymış.
Balıkta bulunan yağ asitleri Omega 3 ve Omega 6, kalp damar hastalıklarına karşı bizleri koruyup, depresyon, tip 2 diyabet, böbrek hastalıkları, kemik hastalıkları, kanser, yüksek tansiyon ve kolesterole de olumlu etki yapıyormuş. Haftada 2-3 kez balık tüketmek son derece faydalı imiş.
Bence Türk milleti olarak beslenme alışkanlıklarımızda birtakım değişiklikler yapmalıyız. Damak tadına düşkünüz hepimiz. Yağlı yiyecekler ve kırmızı et yerine, sebze- meyve ve beyaz et ağırlıklı beslenmeliyiz.
Dün akşam Norveç Somonu yaptık. Tarif ise şöyle:
Dilimlenmiş balıklar yıkandıktan sonra kağıt havlu üzerinde suyu süzülür. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilerek her bir parçanın üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı konur. Yine her parçanın üzerine yarım çay kaşığı olmak üzere nane, pul biber ve susam serpilir. Fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
27 yorum:
Hesnacığım, Norveç somonu en lezzetli somon ayrıca. Ben de bulursam Norveç somonu almaya çalışıyorum. Benim Utku bile somon harici bir şey yemiyor. ağzının tadını çok iyi bilir de kendileri. :D
Haftada bir defa yersek şükrediyorum. Balık pişirmek zor geliyor bana ya. Yeme alışkanlıklarını değiştirmek gerek dediğin gibi.
Sevgilerimle...
gördüğünüz tabaktaki balığı ben yedim. ellerine sağlık güzel anneciğim.
bil bakalım ben kimim?
tabi ki GÜNEŞ
ziyaretin ve ismimi eklediğin için teşekkür ederim bende ankaralıyım istanbula taşınalı bir kaç yıl oldu blogunda ankaranın resmini görünce ne kadar özlediğimi anladım
merhabalar cok güzel bir siteniz varmis cok becerikli oldugunuz belli,somon baligini bende cok severim ellerinize saglik,sevgiyle kalin...
www.yemegim.blogcu.com
merhaba
bloğunuzu aslında sık sık ziyeret ederim
sayfa ve tarifler çok güzel
hele somon harika
en sevdiğim balıklarda biridir
ellerinize sağlık
bi de sizi linklerime eklesem izin verir misiniz
gelip gitmelerim
ve sizinle yazışmalarım daha kolay olur
sevgiler
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
canım günaydın nasılsın
balığa bayılırım zaten seninki nefis olmuş ellerine sağlık
Merhaba Hesnacığım, şahane somon tarifi. ben de pek severim. Ama bu somonlarda civa tutmasıyla ilgili yazılardan sonra biraz uzak kaldım. Ama senin resim öyle iştah açıcıki sanırım en kısa zamanda somon yiyeceğiz :))
Sımsıcak sevgilerimle...
Hesna'cığım,
Yeni yemeğimi yemiş olmama rağmen somonu görünce nasıl canım çekti..))Bu bloglarında bu işi kötü,neden mi??Görüp imrendiğin her şeyi hemen yemek istiyor olman..Ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..
Sevgilerimle..
yukarıda yorum bana ait canım..
Gül/d.tadı
Gerçekten öyle karnım tok bile olsa şu resimler insanı alıp götürüyo. Ellerine sağlık
Sevgili Hesna,
Oncelikle ziyaretinize cok tesekkurler. Bende Ankara'da buyudum, universite hayatim hep Ankara'da gecti. Su anda kizkardesim ve annemler Ankara'da lar, vede ben Ankara'yi nedense hep cok sevmisimdir.
Bu arada tarifleriniz cok guzel, sizi linklerime eklemek isterim, boylece daha duzenli ziyaret edebiliriz.
Co uzaklardan sevgiler.
merhaba Hesna,
balık ayrıca beyini de geliştiren bir besin kaynağı. Çocuklar başta olmak üzere yetişkinlerinde de bol bol tüketmesi lazım. Zihne iyi geliyor.:))
Biz bayılırız balığa! yanında bol salala nefis:))
En sevdiğimiz balık somon, zaten burada başka bir balık türüne de raslamadım henüz :))Bir daha ki sefere Norveç somonu almaya dikkat edeceğim.
Eline sağlık canım
sevgılerle
Hesnacığım, beslenme düzenimizi değiştirmemiz gerektiği hakkındaki düşüncene % 100 katılıyorum. Evdekiler et obur olunca uygulayamıyorum:( Somonun harika gözüküyor. Ellerine sağlık canım. Sevgilerimle
dünya kadinlar günün kutlu olsun canim,sevgiyle kal....
Dünya kadınlar gunun kutlu olsun.
Sevgili Hesna,
Ne güzel lezzetler var burada. Hepsi için ellerine sağlık deyip Antalya'nın baharından bir demet sunayım istedim.
Tijen
Dünya kadinlar günün kutlu olsun... Biraz geç kaldım kusuruma bakma anca müsait oldum.
Sevgilerimle:))
Hesna'cığım ben de balık düşkünüyüm,somona da bayılırım.Ellerine sağlık,görüntü çok güzel.Sevgilerimle...
BEYHAN
Merhabalar
aherkese güzel mesajları için teşekkür ediyorum.
Herkesin Kadınlar Günü kutlu olsun.
Hesna
merhaba ellerine sağlık balıkla ilgili düşüncelerine katılıyorum bende her cumartesi balık yapıyorum ellerine sağlık tadına bakmadığım bir tür norveç somonu ama eminim harikadır sevgilerr damla
Hesnacığım,tüm yaptıkların çok çok güzel olmuş, ellerine sağlık canım!
Bizleri bilgilendirmen,öğrendiklerini paylaşman beni çok mutlu etti!
Somon Balığı tarifin ilk fırsatta denemek istediklerim arasında!
Sevgiyle Kal!
Hesna'cigim, Biz de fazlasiyla somon tuketen gurub icindeyiz, Norvecliler gibi:)) Biraz da baska bir sansimizin olmamasindan kaynaklaniyor galiba. Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik,
annecim senin yaptığın bütün yemekler güzel oluyor.ben kızın deniz muck, muck
gecikme için özür dilerim. tarifiniz çok ilgimi çekti, tranzon da balık çok yenir ama somon yanılmıyorsam pek rastlanmıyor. elinize sağlık, sunum da çok şık.
canım balık harika,tabak ta ne güzel hazırlanmış,şahane bir sunum,ellerinize kollarınıza sağlık..
sevgilerle...
www.denizesintisi.com
Hesnacığım ellerine sağlık, ayrıca üzerine susam serpme fikri çok hoşuma gitti.
çok güzel duruyor gerçekten teşekkür ederim.
Yorum Gönder