Çarşamba, Mayıs 16, 2007

ETLİ KABAK DOLMASI

Bu kabaklara Girit Kabağı da deniliyor. Diğer kabaklara göre şekil olarak çok sevimliler.

Malzemeler

-7 adet kabak

-1 büyük kuru soğan

-1 çay bardağı pirinç

-yaklaşık 300 gr kadar kıyma

-1/2 çay bardağı zeytinyağ

-2 yemek kaşığı salça

-bir tutam dereotu

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı karabiber

Öncelikle pirinçler yıkanır, kuru soğanlar ince doğranır, diğer tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Kabakların üzeri şapka gibi kesilerek bir kaşık yardımıyla içleri çıkarılır. Hazırlanan karışımdan doldurularak, kapağı kapatılır ve yayvanca bir tencereye yerleştirilir. Bir su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı salça konularak inceltilir ve tencereye konulur. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su eklenerek yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Böyle tombik kabak nasıl oluyor acaba diye düşünmüşümdür hep hesna sayende girit kabağı olduğunu öğrenmiş oldum...Ellerine sağlık görüntüsü kadar eminim lezzetide yerinde olmuştur..

Aybike Ceylan dedi ki...

Hesna'cigim,
Once tahinli corekten yedim, harika. Ve simdi de bu dolmalar bayildim, kabaklar cok sirin. Ellerine saglik. Simdi donup tahinliyi incelemem gerek:)

ebrulitatlar dedi ki...

Hesna'cım ellerine sağlık, çok güzel olmuş dolmaların, afiyetler olsun, sevgiler..

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Hesna hanimcigim,dolmalar harika gorunuyorlar ellerinize saglik.Kabak olsunda nasil olursa olsun etli yada etsiz bayilirim.Gorusmek uzere sevgiler.Hoscakalin.

Nalan Kaplan dedi ki...

Hesna'cığım çok sevimli bu dolmalar eline sağlık!

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım kabaklar muhteşem gözüküyor ellerine sağlık bende denemeliyim bu aralar birçok blogda bu kabaktan gördüm seninkide çok şık görünüyor sevgilerr damla
www.cedene.blogcu.com

Leziz Sofralar dedi ki...

Hesnacim ben bu kabaklara bayiliyorum ya ama hic karsilasmadim böyleleriyle, nefis görünüyorlar ellerine saglik canim sevgiler...

Sıcak Mutfaklar dedi ki...

hesna cım İzmir'de koyu yeşil çizgili kabaklara girit kabağı denir.Bir de sakız kabağı vardır.Onlar adı üstünde açık renk ve daha tombiş olurlar.Ama gene bildiğimiz kabak şeklindedirler. Bunlar renk olarak girit kabağını andırmasına rağmen bence genlerle oynama sonucu elde edilmiş bir kabak türü. Sanırım rengide koyu yeşil olduğundan girit kabağı deniyor. Ama bizim asırlık girit kabağı ile ilgisi yok.Ancak gene de dolmana söyleyecek laf yok.Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

değerli kardeşim Hesnacım beni ziyaret edip bıraktığın çok değerli mesajların için çok teşekkür ediyorum sizinde geçmiş anneler gününüz kutlu olsun çocuklarınıza ne mutlu diyorum böyle güzide bir anneye sahip oldukları için güzel bir hafta sonu dileklerimle sevgiler canım

*Ra dedi ki...

Hesnacığım dün bu görüntüyü görünce dayanamayıp koştum eve dolma yaptım. Bu akşam da pişireceğim canım. Ay seninki kadar güzel değil ama olsun. Yemiş olacağım ya. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben o tombik kabakları çok seviyorum. İnanılmaz sevimliler. Geçen gün pazarda gördüm alamadım ama hala aklımda birde burada görünce iyice canım çekti :)))

Ellerine sağlık canımm

Adsız dedi ki...

Merhaba Hesna,
Bu şirin,tombik kabaklara bayılıyorum.
Dün pazarda gördüm ama almadım,dış kabuğu sert olur diye endişem vardı.Önümüzde ki hafta yine getirirlerse bu sefer alıp,mutlaka deneyeceğim.
Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

merhaba canım
kabaklar gerçekten çok hoş gözüküyor
çok sverim kabak dolmasını
ellerine sağlık sevgiler

Adsız dedi ki...

Dolmalar çok güzel görünüyor. Bayılırım dolmaya. Ellerine sağlık. Sevgiler...

hayat dedi ki...

Hesna'cığım, dolmalar çok nefis görünüyor hele kabakların o tombik şekilleri harika.Ellerine emeğine sağlık.
Sevgilerimle...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,kabak dolması en sevdiğim dolmadır...Selam ve sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Bizim burada malesef bu kabaklardan yok,cok sirin görünüyor tabiki nefis ve lezzetlide.benim gibi dolmayi seven biri icin tam bir ziyafet,eline saglik

Adsız dedi ki...

ne kadar guzel bir sunumunuz var,bayildim,cok zevkli.cook guzel