Pazartesi, Ocak 22, 2007

HAFTASONU

MAYALI POĞAÇA
Malzemeler
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
-1 paket instant maya
-tuz
-aldığı kadar un

İçi için
-peynir
-maydanos
Üzerine
-yumurta sarısı
-çörekotu

Ilık sütte maya eritilir.Yağ, yoğurt, yumurta karıştırılır. Un, tuz ve süt ile mayada eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur yaklaşık 1 saat mayalanması için ılık bir yere konulur.
Mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde alınarak içine maydanoslu peynirden konularak şekil verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek çörekotu serpiştirilir.

ÇAYLI KEK


HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


ETİMEKLİ TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
-1 paket etimek
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı kaynar su
-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-1/4 paket margarin
-vanilya
-2 adet muz
-hindistan cevizi
Öncelikle toz şeker bir kaba konularak kısık ateşte karamelleşmesi sağlanır. Hafif karamelize olmalı aksi taktirde acı oluyor.2 su bardağı kaynar su üzerine dökülerek eritilir.Bu karışım biraz ılıyınca etimekler büyükçe bir borcama dizilir ve hepsi ıslanacak şekilde dökülür. Daha sonra muhallebisi için margarin eritilir, un, şeker ve süt konularak pişirilir. Piştikten sonra vanilyası eklenerek karıştırılır. Ilıyıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika mikserle çırpılır. Muhallebilin yarısı etimeklerin üzerine dökülür. Muzlar dilimlenerek dizilir. En son kalan karışım da muzların üzerine dökülür. Soğuduktan sonra hindistan cevizi serpilerek, dilimlenir.








YOĞURT ÇORBASI





6 yorum:

NAZLICA dedi ki...

Hesnacığım; Hafta sonu ziyafet vermişsin gibi gözüküyor. Hepsi birbirinden güzel. Ellerine sağlık.Etimek tatlısını yazın çok yapıyorum, soğuk yemek güzel oluyor. Mutlu bir hafta diliyorum.

umran dedi ki...

Hesna,
hepsi de nefis gorunuyor.haftasonu baya yorulmus olmalisin.ellerine saglik..
sevgiler

*Ra dedi ki...

Hesna bunca şeyi nasıl yetiştirdin. Hamarat arkadaşım ellerine sağlık. Hepsi nefis görünüyor. Ben böyle toğlantıları pek kıskanır oldum bu aralar. Ben neden toplanamıyorum diye üzülüyorum. Benim arkaşadaşlarımın hepsi şehir dışında. Buradakiler de ya evlenip gitti ya da işi dolayısıyla gitti. Annem de gitti. Kayınvalidem, eltim de gitti. Görümcem de hamileliğinden dolayı Maraştan ziyaretimize gelemiyor. Velhasıl kimsesizleri oynuyorum şu an. Ah bir ablam var onu arayayım bari. Başını ağrıttım d mi? Kusuruma bakma canım.
Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar tatlım,
41 kerre maşaallah tutututu nazar değmesin sana inşallah..
Hesna'cığım tatlım bu ne hız bu ne marifettir böyle tatlım..İnan bakmaya doyamadım sayfana birde tadına bakabilseydim ne iyi olurdu benim için.)))
Tekrar o güzel ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN..

Sevginiz bol olsun..

Adsız dedi ki...

mrb hesna teze ben gizem yanına geliorum nefis görünüyo eline sağlık iiki varsın

Nilüfer dedi ki...

Hesna hepsi müthiş görünüyor, haftasonu sende olmak varmış, ellerine sağlık :) sevgiler..

Doğumgünü mesajın için teşekkür ederim :)