Cuma, Ekim 22, 2010

CEVİZLİ ÇEMEN



Merhabalar
Haftasonuna gelmişken, kahvaltı için içinde sarımsak olan rahatlıkla yiyebileceğimiz tarifimi vermek istiyorum. 1,5-2 su bardağı kadar ceviz iri kalacak şekilde rondoda çekilir. 1 dilim kepek ekmeğide yine rondoda un haline getirilir. 1 yemek kaşığı acı biber salçası, 1 yemek kaşığıda domates salçası eklenir. 2 diş kadar sarımsak ezilerek, çok az zeytinyağ ve 1 çay kaşığı kadar kimyon ile birlikte karışıma konulur, karıştırılır. Nane ile süslenerek servis yapılır.

8 yorum:

Betül dedi ki...

immmm ay ay ayy maşallah nasil güzel görünüyor ellerinize sağlık...

Betül dedi ki...

immmm ay ay ayy maşallah nasil güzel görünüyor ellerinize sağlık...

mintinin dünyası dedi ki...

hesna abla selamlar.ellerine sağlık.ben bu lezzeti işlk kayınvalidemin ellerinden yemiştim.canım annem miss gibi yapmıştı.seninki de onunki gibi olmuş.ellerine sağlık ablacım.mutlu haftasonları...

Betül dedi ki...

merhaba hesna çok teşekkür ederim iyi temennilerin için... Çok şükür ben de kızım da iyiyz... Ama artik son 2 ayda biraz ağırlaşmaya başaldık. Ama hepsi bitecek:)
kızımın blogu ise burada

yeninefes.blogspot.com

*Ra dedi ki...

Hesnacığım merhalabar.
Tekrar dönmek heyecanlı, ama giderken bıraktığım arkadaşlarımı hala burada görmek ne güzel. Ara verdiğim süreçte takip edemedim malesef. Ne güzel şeyler yapmışsın öyle.
Kendine dikkat et. Görüşmek dileği ile.
Sevgiler.

flipper dedi ki...

Ellerine sağlık çok iştah kabartıcı görünüyor.
Sevgiler...
www.mutfakmaceralari.com

Lila ve Mor dedi ki...

Ellerinize sağlık gerçekten haftasonu kahvaltılarına çok yakışacak bir lezzet.Blogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum çok beğendim tekrar görüşmek dileğiyle...

murat dedi ki...

Elinize sağlık .