

Malzemeler
-21 adet baklava yufkası
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ
-beyaz peynir
Yumurta, süt ve yağ ile harç hazırlanır. Teflon fırın tepsisi hafif yağlanarak 2 yufka üst üste konulur. Araya hazırlanan harçtan sürülür. 7 yufka olacak şekilde her bir kat için aynı işlem yapılır. 7 kat olunca peynir üzerine yayılır. Kalan yufkalar içinde aynı işlem uygulanır. Üzerine susam ve çörek otu serpilerek fırın 175 dereceye ayarlanarak pişirilir.
6 yorum:
Merhaba ..
Börek nefis görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım.Bu havalarda sıcacık bir çayla,hele ki dost sofrasında tadınmaz yenmez :)
Kalbi selamlarımla
offf harika görünüyor, ben bir kere kıymalı yemiştim, o da harikaydı, elinize sağlık.
Fotoğraflar o kadar güzel, tarifler o kadar açık ve net ki. Hemen yapasım geldi. Bloğunu çok beğendim arkadaşım. Tabi ki hemen izliyorum...Başarılar...
Hesnacığım merhabalar.
Umarım iyisindir.
Ziyaretine geleyim dedim. :)
Baklava yufkası ile bir defa börek denedim ama normal yufkalarla yaptığım börek tadını alamadım. Tadsız geldi bana. Uyduruk yapmıştım gerçi. Senin yaptığın çok güzel görünüyor.
Sevgilerimle. :)
yemeye kıyamazsın bunu,deniyeceğim :)
Bloğunuzu ekibimizce çok beğeniyoruz. Sizide Rogar sayfamıza bekleriz.
Yorum Gönder