Salı, Ocak 30, 2007

ÇOCUKLAR EVDE YOK

BROKOLİ SALATASI


SOĞANLI TAVUK
Uzunca bir süredir, kuş gribi çıkmadan bile önce tavuk yemiyorduk. Bizim ev halkı tarafından fazlaca sevilmeyen bir gıdadır tavuk. Kırmızı et ve balık tercih ediyoruz. Gerçi kırmızı etide sağlık açısından fazla tüketmemeye çalışıyoruz ama çocuklar büyüme çağında olduklarından mecburen kırmızı et alınıyor. Aslında ben kırmızı et konusunda neredeyse vejeteryan kadar sevmeyen ve yemeyen bir durumdayım. Neredeyse dışarı yemeğe gittiğimizde yiyorum sadece.
Bu arada çocuklar karnelerini aldılar, tatile girdiler. Mersinden kuzenleri Aras'cığım da gelince anneannelerinin yolunu tuttular haliyle. 3 kardeş bir aradalar şimdi. Dün akşam bizimde evde yalnız kalışımızın ilk günüydü. Çocuklar olmayınca biraz rehavet çöktü tabi ve yemek yapmamıştık. Bu iki haftayı öyle geçirmek istiyorum. Yemek yapmadan, akşamları hemen hazırlanabilen basit yemekler ve salata türü şeylerle.
Dün akşam eşim tavuğu yaparken bende brokoli salatasını yaptım. Bir gün önceden hafif haşlamış olduğum brokoliye, evde olan malzemelerden domates, kırmızı biber, haşlanmış yumurta ekleyerek güzel bir salata elde etmiş oldum. Üzerine de çok az zeytinyağ ve limon suyu ile çok güzel oldu.
Bu arada eşim bütün olan tavuk göğsünü doğradı, tuz atarak çok az yağda kavurdu. Pişme aşamasında soğanları irice doğradı ve biraz daha bu haliyle ocakta kaldı. Hafif ve lezzetli olmuştu.

8 yorum:

*Ra dedi ki...

Hesnacığım bol bol kendini dinlersin artık. Karneler iyidir umarım. Ben salataya bittim. Elinize sağlık her ikinizin de.
Sevgilerimle...

Hesna dedi ki...

Rabiacığım Merhaba
He ikisinin karneside çok güzel. Onlarda bende dinlenmeyi hakettik yani.
Zaman zaman yalnız kalmakta iyi geliyor gerçekten.Arasıra sizde deneyin bence.

Öpüyorum canım

hesna

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Hesna; Allah kavuştursun diyeyim ilk önce. Brokolinin faydaları hepimizce malum. Çorbasını yaptım çok hoştu ama kimseye yediremedim:( Hepimiz geleneklere göre beslenmeye alışmışız malesef, yenilere tadına bakmadan tepki veriyoruz.Yaptıklarınız çok hafif ve sağlıklı. Ellerinize sağlık canım. Sevgiyle kalın

Nilüfer dedi ki...

Hesnacım, ust komsum da aynı senin durumunda çocuklar gitti.. Alt katta bana bile garip geliyor üstteki sessizlik ;)) Allah çocuklarımızı bizlerden hiç ayırmasın... Salatan ve tavuk gerçekten hafif olmuş, ikinizin de eline sağlık...
Mimlemene cevap yazdım, sevgiler...

Adsız dedi ki...

hesnacım canım günaydın
canısı beni mimlemişsin ama evde değilim sağlık sorunları vede yarıyıl olması nedeniyle evde değilim ve canımcım mimlmemene cevap yazamadım ama söz eve dönünce cevaplayacağım
kendine iyi bak beni seçmene nasıl sevindim anlatamam

Hesna dedi ki...

Merhabalar
Nazlıcığım kızlarım Ankaradalar aslında uzakta değiller.Akşamları genelde görmeye gidiyoruz annemlere.Bazen hava muhalefeti dolayısıyla veya yorgunluktan gitmiyoruz.Bizdede aynı durum oluyor yeni bir yiyeceği kabul ettirmek zor oluyor illaki alışıldık bildik şeyleri istiyorlar.

Nilüferciğim bende şimdi seni ziyaretten döndüm.Seni tanımaktan dolayı çok mutluyum.

Melisacığım öncelikle geçmiş olsun.Eve döndüğünde hemen yazarsın artık, merakla bekliyorum bende. Bloglar aleminde ilk başta tanıdığım kişilerden biri olduğundan benim için yerin başka.

Herkese sevgi ve selamlar
Hesna

Adsız dedi ki...

Henacım merhaba herşey çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım
sevgilerle..
www.denizesintisi.com

hayat dedi ki...

Merhaba Hesnacım,tarifler harika görünüyor salataya bayıldım,görüntü muhteşem ellerine sağlık.