Perşembe, Ocak 18, 2007

DAMLA ÇİKOLATALI,KURU ÜZÜMLÜ MAYALI KEK

Dün akşam ablam bizdeydi. Çayın yanına kek yapalım diye düşündüm. Dr Oetker'in instant mayanın üzerindeki kek tarifini denemeye karar verdim. İlk kez mayalı kek yaptım ve sonuç çok güzeldi. Ama resim çekmede hala ışık ve renk ayarında sorun yaşıyorum. Resim hiç istediğim gibi çıkmadı. Resim hoş görünmese de kek harikaydı.

Malzemeler
-3 yumurta
-1,5 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1,5 çay bardağı ılık süt
-1 paket instant maya
-3 çay bardağı un
-1 çay bardağı damla çikolata
-1/2 çay bardağı siyah kuru üzüm
Önce ılık sütte maya eritilir ve un ile karıştırılır. Bu karışım bekletilirken başka bir kapta yumurta ve şeker köpük haline gelinceye kadar en az 2 dakika çırpılır. Sırasıyla yağ, mayalı unlu karışım eklenerek tekrar çırpılır. En son damla çikolata ve kuru üzüm konulur hafif karıştırılır. Bu karışım yarım saat bekletilir, daha sonra yağlanmış kek kalıbına dökülerek pişirilir.
Kek mayalı olduğu için, aynı ekmekte olduğu gibi süngerimsi ve pofuduk oluyor.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık kek çok güzel gözüküyor, hiç kendine haksızlık etme bence resimde gayet güzel.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık mayalı kek yapmayı bende istiyordum ve hiç tarifim yoktu bir arkadaşımda yemiştim ve çok beğenmiştim bu tarifi deneyecem sevgilerr damla

*Ra dedi ki...

Hesna merhabalar canım. Ben de gelsem de yesem keşke. Resim için ben de aynı sorunları yaşıyorum. Akşamları çekince çok ışıklı oluyor mecburen. Gün ışığı kullanmak gerekiyormuş ama o zaman da iş yerinde oluyorum.
Kötünün iyisini bulmaya çalışıyorum ben. Senin resim fena değil ama.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

hayat dedi ki...

merhaba hesnacım,mayalı kekin çok güzel olmuş ellerine sağlık sevgiler.

Adsız dedi ki...

Tamda ögle vakti yani cay elimde kekde nefis görünüyor alsam bir dilim eksilmez degilmi,kekde resmide cok güzel eline saglik

Adsız dedi ki...

Bence süper olmuş kekin ellerine sağlık çayımın yanına olsaydı ne güzel olurdu şimdi :) afiyet bal şeker olsun bizde resimlere bakıp yutkunalım napalım :)
www.pastacikiz.com

papatya dedi ki...

Kek çok güzel görünüyor ellerinize sağlık... Ahh birde ben yapabilsem böyle kekler daha ne isterim ki... Banada beklerim sevgilerle...

kabantu dedi ki...

Merhaba Hesna
Her şey çok güzel gözüküyor. Bunlardan tatma ihtimalimiz olabilir mi? diye soruyor bir hayranınız. Hadi bakalım cevap verin.

Özcan Dönmez