Cuma, Ocak 26, 2007

BLOGLAR ARASI OYUN

Bloglar arasında yeni bir oyun başladı "mimlenmek". Sevgili Rabia'nın (http://bebeklimutfak.blogspot.com) okuduğumda gördüm ilk mimlenme olayını. Mimlenme olayında herkes kendini başka yönleriyle tanıtıyor. Bloglar arası oluşan arkadaşlıklarda, doğal olarak herkeste birbirini mutfağı veya hobylerinden öte tanıma isteği ve merakı oluşuyor.Bende kısaca kendimden bahsedeyim.
-Benim hayatımda en önce gelen şey çocuklarım. Onların iyi yetişmesi, iyi eğitim alıp düzgün çocuklar olmasını sağlamaya çalışıyorum. Büyümelerini izlemek hayatımda en çok keyif aldığım şeylerden biri. Onlara elimden geldiğince zaman ayırmaya çalışıyorum.
-Çocuklar olduktan sonra, fazla uyumadıkları için gece genelde hep ayakta olurdum. Bu durumdan kalma bir alışkanlık ve zaten uykuyu fazla sevmeyen biri olarak ben tam bir gece kuşuyumdur. Kitap okumayı çok severim. Yatmadan önce mutlaka kitap okurum, bu alışkanlığı çocuklarımada kazandırdım. Güneş ve Denizle beraber kitapçıya gittiğimizde oldukça çok zamanımızı geçiriyoruz orada ve hepimiz birer kitapla ayrılıyoruz oradan.
-Dün akşam evde sohbet ederken bloglardaki mimlenme olayını anlattım. Sizce ben neden bahsetmeliyim dediğimde hepsi bir ağızdan "sakarlığından" dediler. Her ne kadar bozulsamda, bu durumdan bahsetmeden geçmeyeyim dedim. Biraz sakarımdır, bir iş yaparken birşeye elim çarpar düşürürüm böylece yapacağım iş iki katına çıkmış olur.
-Olaylara hep iyi yanından bakarım. Her ne olumsuzluk olursa olsun iyi bir yan bulmaya çalışırım.Çok sabırlıyımdır ama sabrım taştığı anda da gözüm birşey görmez çok kötü şeyler olabilir.
-Arkadaşlarım benim için çok önemlilerdir. Genelde ilk adımı ben atamadığım için zor arkadaş olurum ama oluncada heleki dostluk oluşmuşsa hiç bırakmam onları. Psikonun dediği gibi ölümüne kanka oluruz onlarla.
-Blog oluşturduğumda aslında bunun bir yemek bloğu olması fikri yoktu açıkçası ama çoğu zaman mutfakta geçip üretimde bu yönde oluştuğu için ve arkadaşlarımında desteğiyle böyle bir blog oluştu. Burada oluşan dostluklardan büyük keyif alıyorum. İyiki yapmışım böyle birşey ve sizlerle tanışmışım. Hepinizi çok seviyorum.

Benim mimlediğim kişilerse kabul ederlerse :

Nilüfer (http://mutfaksohbetleri.blogspot.com)

Pınar (http://klubem.blogspot.com)

Melisa ( http://melissa2.blogcu.com). Merakla onların yazısı bekliyorum.

11 yorum:

Nilüfer dedi ki...

Hesna mimleme duymamıştım, sobeleme diye bir şey vardı ama.. Kendimi ifade etme konusunda çok beceriksizimdir ama uygun bir zamanımda yazmaya çalışırım. Beni merak ettiğin için teşekkür edeyim :) Sevgiler...

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hesna'cığım,
Bende mimlemeyi ilk kez duyuyorum,sobeleme vardı Nilüfer'in dediği gibi..))

Kendini çok anlatmışsın senin hakkında az çok bilgi sahibi olduk canım..Çocuklarına kitap okuma aşkını aşılaman da takdire şayan,bravo sana ve çocuklarına..

Sakarlılığın ise inan çok tatlı çok sevimlisin canım yaa..

Mutlu bir hafta sonu seninle olsun..Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

canım ya seni daha yakından tanıdık bu sayede ama senin sakar olabileceğine inanamıyorum bu kdar güzel şeyler sakarlıkla mümkün değil herhalde evdekilerin seni kızdırmak için yaptıkları bir şaka sevgilerr damla

Adsız dedi ki...

merhaba,bu mimlenme olayına ben de az önce zerrin sayesinde dahil oldum ve bu yazıları okurken hepinizde kendime benzer bir şeyler buluyorum,seninle benzeyen yanım ise gecekuşu olmak ve sakarlık,selamlar..

umran dedi ki...

bende simdi ogrendim mimleme olayini.ama faydalandik bak seni tanimis olduk iyi oldu bence.
arizonadan selamlar

*Ra dedi ki...

Hesnacığım çocuklarınla kitapçıya gitmene bayıldım. Utku ile ben de gidiyorumama bir şeye bakamadan çıkıyorum. Onu zaptedmek ne mümkün.
Kendimi benzettim sana bu arada. Seni daha yakından tanıdığıma sevindim. Şu sakarlık olayı da komikti.
Sevgiler.

akçahan dedi ki...

Merhaba Hesna;

Epeydir yoktu bu oyunlar, bir canlılık katıyor bloglara.

Çok içten ve sanki bizden bir yazıydı mutlu oldum okumak ve daha yakinen tanımaktan. Biz de Kızım ve oğluşumla gideriz kitabevine.
Sakarlık olayına inanasım gelmedi pek böyle maheretli bir hanım, bu işin latifesi ufak tefek kazalar gibi geldi. Kitap okuma ve kalıcı dostluklar da ortak noktalarımız, daha bir sevdim ve yakın hissettim Hesna, sevgilerle, iyi tatilller.

Hesna dedi ki...

Herkese Selamlar
İnsanın kendisinden bahsedip başkalarıyla birçok ortak yönünün olduğunu farketmesi çok güzel.Heyecanlı olan blog uğraşısında, güzel doslukların oluşması kadar güzel birşey yok sanırım.Herkese güzel yorumları için çok teşekkürler ediyorum.

Öpüyor ve sevgilerimi gönderiyorum.

Hesna

Unknown dedi ki...

Sevgili Hesna,Rabia'nin mimledikleri arasinda bende varim.Ama gelip gelip sana bakiyordum yazmissinmisin diye.Hakkatten insanin kendini yazmasi zor bisiy.Iki gundur ne yazsam diye daral geldi:)ehh ama seni biraz daha yakin tanimis olduk.Darisi bana:(

sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Hesna; Yazdıklarından çok hoşlandım. Çalışkan, becerikli, sorumluluk sahibi sevgi dolu bir anne ve eş olarak tahmin etmiştim seni zaten. Çok mutlu bir gelecek diliyorum canım. Sevgiyle kal

umran dedi ki...

seni tanimak guzel hesnacim hele benzerlikleri gorunce:)