Cuma, Nisan 03, 2009

SOSLU KEK

Merhabalar
Uzun süredir işlerimin yoğunluğu ve ayrıca yüksek lisansa başlamam nedeniyle bloğumu güncelleyemedim. Bundan sonra bu açığı kapatıp, elimden geldiğince yenilemeye çalışacağım.
Bu arada blogcu arkadaşlarımıda ihmal ettim, ziyaret edemedim. Herkese sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Bu kadar yoğunluğun arasında yine fazla zaman almayan, kolay bir tarif denedim. Biz çok beğendik, hafif ve lezzetliydi. Denemeyenlerin en kısa sürede denemelerini öneririm.

SOSLU KEK
-4 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-3/4 sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı un
-1 peket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Sırasıyla bütün malzemeler çırpılır ve yağlanmış tüz bir tepsiye dökülerek pişirilir. (Kek kalıbı kullanılmayacak.) Soğuduktan sonra mümkün olduğunca küçük dilimlenir.

SOS İÇİN
-3 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 paket kakao
-1 su bardağı hindistan cevizi
Süt, şeker ve kakao kaynatılarak soğumaya bırakılır.

Dilimlenen kekler önce süte batırılır, daha sonra hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.

2 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Canım seni gördğüme çok mutlu oldum. Bende yavaş yavaş bloğumla ilgilenmeye başladım, henüz tam iyileşmiş değilim, sizleri sık ziyaret edemiyorum yüksek lisansın ı haırlısı ile tamamlamak nasip olur inşallah ellerine sağlık bu keki denemiştim hakikaten çok güzel oluyor dışı ayrı, içi ayrı güzel kucak dolusu sevgiler

hayat dedi ki...

Canım nihayet özletmiştin kendini.
Kekinde çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler...