Pazartesi, Haziran 18, 2007

TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

Eşim Uğur'un işyerindeki arkadaşıyla kaybettiği iddia sonucu tahinli keki deneme fırsatım oldu. Diğer bloglarda görüp denemek istiyordum ne zamandır. Sevgili Havva'nın iddiayı kazanması ve neticesinde benim yaptığım keki istemesi ayrıca hoşuma gitti. Zaman zaman bloğumdan bahsettiklerini biliyordum. Bloğumun takip ediliyor ve yaptıklarımın deneniyor olduğunu bilmek çok güzel bir duygu. Umarım beğenmişlerdir keki. Pişerken müthiş güzel tahin kokusu oluyor.

Malzemeler
-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı erimiş margarin veya sıvıyağ
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı tahin
-3 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 avuç ceviz
-susam

Tüm sıvı malzemeler sırasıyla iyice çırpılır. Un , vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. En son olarak iri dövülmüş cevizler eklenerek kaşıkla karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır, üzerine bolca susam serpilir ve hazırladığımız karışım dökülerek 150 derecede pişirilir.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım,kekin muhteşem gözüküyor ellerine sağlık.Kimbilir ne büyük bir zevk ve keyifle yemişlerdir kekini canım.Görünüşü acaip kışkırtıcı bilesin.))

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Hasenacım hayırlı sabahlar tahinli kekin kokusu yetiyor zaten
cevizli, tahinli, puf puf kabarmış nefis çok güzel bir kek yiyenlere afiyet olsun canım ellerine sağlık sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Görüntü süper Hesnacığım, tadı da ona eşdeğerdir. Senin pastaların meşhur olmuş demekki senden istiyorlar, çok güzel bir duygu.Kek'e tahin koymayı hiç denemedim. Aklımda bulunacak canım. Sağolasın. Sevgiyle

Minik Kus dedi ki...

Vay vay vay... Demek ki neymis kekin iddiada istenecek kadar degerliymis. NE guzel, ben olsam ben de cok sevinirdim. Ellerine saglik, ne guzel gorunuyor :)

Adsız dedi ki...

Canım hesna, beğenilmemesi mümkünmü...

Ellerine sağlık.

Böyle iddiaya can kurban :))

Adsız dedi ki...

ayyy bayildim vallahi tariflerine hepside bir birinden lezzetli gibi gorunuyor, ellerine emegine saglik



bizede beklerim http://www.almanciyiz.biz/

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Hesnacigim kek harika gorunuyor,ellerine saglik.Denemek isterim tahinli nasil olur acaba tabii denemeden anlayamam degilmi?

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

canım merhabalar kek harika görünüyor bende tahinli kurabiyeyi denemek istiyorum ama bir türlü nasip olmadı ellerine sağlık canım...
selamlar...
www.denizesintisi.com

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Canım, kekin çok güzel görünüyor, tadının da enfes olduğuna eminim! İlk fırsatta deneyeceğim! Bu arada o nefis kurabiyeleri öğrencilerime yapamadım,işte,evde çok yoğundum! içim gitti yapamadım diye vallahi!
Cumartesi günü KPSS sınavı için yaparım artık, arkadaşları da görürüm, güzel bir ikramlık, atıştırmalık olur! Ellerine sağlık! Sevgiyle kal! Bugünlerde çok yoğunsun değil mi? Sana kolay gelsin!

hayat dedi ki...

Hesna'cığım, tahinli kekin harika olmuş tadıda çok güzeldir eminim.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Hasena nasılsın canım tatildesin herhalde sevgiler güzel günler diliyorum

Naşide Dönmez dedi ki...

mis gibi görünüyor valla artık eşinin iş yerindekiler durmadan iddiaya girecekler gibi görünüyor.tabi hep eşin kaybedecek:))

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba;
hesnacım bende tahinli keki denemeyi çok itiyordum
seninki aklımda olacak
ellerine sağlık

sevgiler canımcım

Adsız dedi ki...

Merhaba Blogunuz cok güzel... Tüm Hanimlarimizi www.Hanimlar.de.vu Adresine Bekliyoruz tabiki sizide.. Devam Dagitirseniz Seviniriz.. Hoscakalin.

Adsız dedi ki...

Hesnacım, kekin çok şık gürünüyor. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Kek piserken mis gibi koku yayilmistir,cok seviyorum cikan o kokuyu,helede icinde tahinde varsa tek kelimeyle harika görünüyor eline saglik