Cuma, Eylül 25, 2009

İÇLİ KÖFTE


Öncelikle içli köftenin iç malzemesi hazırlanır.
1 kg yağsız kıyma
3 tane irice kuru soğan
4-5 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 su bardağı iri ezilmiş ceviz
Biraz kimyon, karabiber
Soğanlar ve sivri biberler çok ince kıyılarak biraz sıvıyağda kavrulur. Daha sonra kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak baharatlar ve ceviz eklenerek biraz daha kavrulur ve iç malzeme hazır hale gelmiş olur.
İçli köftenin dış harcındaki malzemeleri göz kararı koydum. Yaklaşık 5 su bardağı köftelik bulgura 5 su bardağı sıcak su koyarak tencerenin kapağı kapatılır ve bulgurun şişmesi sağlanır. Bulgur soğuduktan sonra 1 su bardağı kadar irmik ve 2 su bardağı kadar da un koyulur. 3 yumurta, 3 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, karabiber, tuz, pul biber de eklenerek iyice yoğurulur. Arada biraz ılık su eklenerek hamur kıvamına gelmesi sağlanır.
Bu aşamadan sonra bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde alınarak içi mümkün olduğunca ince oyularak iç malzemeden yeterince konulur ve kapatılır.
Derin bir tencereye bol yağ konularak (ben fritözde kızarttım), kızgın yağda köfteler kızartılır.

3 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

Sevgili Hesna yorumun için çok teşekkürler bu sene bizim için çok sıkıntılı hastalıklarla dolu bir yıldı Rabbim beterinden korusun bu günlerimizi aratmasın bu yüzden sizlerden uzak kaldım ilk ziyaretine geleceğim kardeşimsin ama mümkün olmadı inşallah bundan sonra daha sık görüşmek mümkün olur .
Ellerine sağlık en sevdiğim yemeklerden içli köfteyi çok güzel bir sunumla tarifini vermişsin .
Çok öpüyorum sevgiler canım .

KokoSh dedi ki...

ayy çok lezzetli görünüyorrrr hımhım

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Merhaba, Kristal Kelebek Aslının linklerinden size ulaştım... Şebit mantısı çok güzel görünüyor, ama yorumu çok sevdiğim içli köfteye bırakayım... Biraz zahmetli olsada yemesine bayılırım... Ellerinize sağlık sıcacık sevgiler...